Fotoherkenning

HV100563
Ouderen onder de kerstboom Heemse. Dat is het enige dat bekend is van deze foto. Niet wie het zijn en ook niet waar of wanneer de foto is gemaakt. Het meest waarschijnlijke is, dat de foto is gemaakt in het verenigingsgebouw van de hervormde kerk in Heemse (nu: Aerninckhof) en dat de dames op de foto leden van een vrouwenvereniging zijn die het kerstfeest vieren. Wie kent de namen?

HV32022
Deze foto is gemaakt in 1971 of ’72 in de christelijke kleuterschool De Potnösters in Hardenberg-centrum, op de hoek van de Karel Doormanlaan en de Piet Heinstraat. Een potnöster is een kleuter in het Hardenbergs dialect.
De school was op dat moment acht jaar oud. Mejuffrouw Brants, inspectrice van het kleuteronderwijs, had op dinsdag 2 juni 1964 de officiële opening verricht.
Bij de foto staat alleen: fruit etende kleuters. Maar wie zijn het? Als u de namen weet kunt u die mailen onder vermelding van het nummer naar fotoherkenning@hvhardenberg.nl

Uit Rondom den Herdenbergh – september 2020

HV04054
Een ouderenkoor brengt een serenade, circa 1970.