Open Huis

Na de verhuizing van het waterschapskantoor aan de Karel Doormanlaan naar de nieuwe plek aan het Wilhelminaplein nodigen wij u van harte uit het nieuwe informatiecentrum te bekijken. Ook laten wij u graag kennismaken met het werk van onze vrijwilligers.

Zaterdag 10 september is het ook Open Monumentendag en Nationale Orgeldag.

Oelemölle

Molenaar Wim de Goeijen laat de wieken draaien, verzorgt op verzoek rondleidingen en zorgt ervoor dat er molenmeel te koop is van de Roker molen.

Locatie: Molenplein in Hardenberg-Heemse.

Orgelconcerten

In de Stephanuskerk aan de Voorstraat wordt het Scheuer-orgel bespeeld door Gerton Woudt, Ellert Bos, Erik Nijzink, Herman Boerman, Chris en Jos Kuipers, Jan Broekroelofs en Piet Zuidhof.

Historisch museum

Het museum aan de Voorstraat is de hele dag gratis toegankelijk. Naast het museum staat de Stephanuskerk met toren. De toren en de klokken uit 1506 en 1534 kunnen bezichtigd worden.

Paardenkoetsjes

Vanaf plm. 10.30 zullen twee paardenkoetsjes van menvereniging HARP rijden tussen het Wilhelminaplein en Natuurcentrum De Koppel, via de Oelemölle.

Vanaf het haventje kan meegevaren worden met boten van watersportvereniging Hardenberg.