Stads- en dorpswandeling

Voor het achtste jaar worden in het zomerseizoen een stadswandeling door Hardenberg en een dorpswandeling door Heemse gehouden.

Hardenberg heeft geen zichtbaar rijk verleden, maar toch is er genoeg te vertellen over de historie van Hardenberg. Bijvoorbeeld bij het beeld van Aaltje Kraak op het Wilhelminaplein, de vrouw die er verantwoordelijk voor was dat in 1708 bijna heel Hardenberg afbrandde. Of over de struikelstenen die herinneren aan de weggevoerde Joodse inwoners, over de enige stadsmuur in Nederland die van ijzeroer is gemaakt, over de functie van de rivier de Vecht als vrachtrivier.

De stadswandeling duurt ruim twee uur. De kosten bedragen € 2,50 p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Het startpunt voor de wandeling is bij museum ’t Stadhuus, Voorstraat 34. Aanvang 13.30 uur. Op afspraak het hele jaar door, in juli en augustus zonder afspraak op iedere donderdagmiddag.

Ook in Heemse, het oudste kerkdorp van Overijssel, is een wandeling met gids mogelijk rond de Heemser Kamp, met daarbij een bezoekje aan de middeleeuwse Witte of Lambertuskerk. Maar alleen op afspraak.

Aanmelden of info: stadswandeling@hvhardenberg.nl of tel. 06-15379224 (Piet van Weerden).